keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Vinkkejä kirppismyyjille

Ahkerana kirppiskävijänä ja innokaana myyjänä ajattelin tehdä postauksen jossa jaan vinkkejä kirppismyyjille.

-Mua turhauttaa se, että joskus kun löydän jonkin tosi kivan vaatteen, joka on sopivan kokoinen, niin hintalapussa onkin kauhean suuri hinta, tai sitten vaatteessa on likaa, reikä ja nappi puuttuu. Itse en veisi myyntiin rikkinäisiä, likaisia vaatteita, eihän se olisi itsestäkään kiva huomata kotona että siinä olikin joku vika. Mun mielestä se on ihan ymmärrettävää, että joku myy jotain _edullista_ vaattetta , josta on esimerkiksi vetoketju rikki ja ilmoittaa siitä hintalapussa.-Jos paikkakunnallasi on useampi kirppis, kannattaa harkita mistä niistä vuokraisi myyntipöydän. Ainakin minun paikkakunnallani yhdellä kirpparilla menee parhaiten kaupaksi lasten vaatteet, yhdellä parhaiten nuorten vaatteet jne.

-Älä tunge pöytään liikaa tavaraa, vähän tavaraa kivasti aseteltuna on paljon houkuttelevampi kuin hirveä vuori tavaraa, josta kukaan ei jaksa niitä penkoa. Tavaroita kannattaa viedä vähän kerrallaan, ja pöytää kannattaa käydä järjestelemässä useasti.-Joskus kirppareilla huomaa, että joku myyjä ei ole käynytkään tai myynyt kirppareilla. Perusvaatteiden hinnat nimittäin saattaa hipoa kattoa. Joskus olen kuullut että sopiva hinta vaatteelle (tai miksipä ei muillekin tavaroille) olisi 10% alkuperäisestä hinnasta. Esimerkiksi 10 e maksanut paita myytäisiin 1 eurolla, 5 e maksanut toppi 0.50 eurolla jne. Se on aivan ihanaa kun löytää kirppispöydän jossa on ihania vaatteita ja hinnat ovat niin edullisia että vaatteita pystyy vain ottamaan koriin ajattelematta että onkohan tämä varmasti tarpeellinen tai liian kallis. Mulla ei oo mitään sitä vastaan että joku alihinnoittelisi kirppistavarat. ;-) Itse laitan paidoille hinnaksi suunnilleen 0.50 e - 5 e riippuen tietenkin paidasta. Kannattaa ajatella hintaa mietiessä että ostaisitko itse tuotetta sillä hinnalla.

-Jos jokin tavara ei ole mennyt kaupaksi viikon aikana, voi hintaa alentaa tai laittaa pöydän tuotteet -50 %. Monilla kirpputoreilla vaaditaan uusi hintalappu jos hintaa halutaan muuttaa.

-Kirppareillakin - ikävä kyllä - liikkuu varkaita. Monilla kirppareilla on mahdollisuus saada ilmaiseksi/pientä maksua vastaan käyttöönsä varashälyttimiä. Yleensä kirppareilta löytyy myös vitriinejä joihin saa laitettua pienet arvotavarat, kuten korut, rannekellot ja hajuvedet.


-Muista että kirpputorien tarkoituksena on kierrätys, ei mahdollisimman suuren voiton saaminen.

-Kokemuksesta tiedän kuinka ärsyttävää on, kun löytää jonkun ihanan löydön, mutta siinä ei olekaan hintalappua. Hintalaput kannattaa kiinnittää hyvin. Minä käytän nuppineuloja, kun kiinnitään hintalappua vaatteeseen. Se pitää lappua hyvin paikallaan, eikä  vahingoita vaatetta.

-Myytävät tuotteet kannattaa olla ajankohtaisia. Joku ehkä saattaisi ostaa joululevyn tai sukset keskellä kesää, mutta todennäköisemmin ne menevät kaupaksi ajankohtaisena vuodenaikana.

2 kommenttia:

  1. Hei kiitos vinkeistä! Tosi hyviä miun mielestä :)

    Muutenkin kiva blogi, sopivan yksinkertainen

    VastaaPoista